Wijkagenten waarschuwen voor onveilige situaties rondom scholen

artikel-196

Wijkagenten waarschuwen voor onveilige situaties rondom scholen: “Kinderen zien niet of er verkeer aankomt” De onveiligheid rond de basisscholen neemt (landelijk) toe. Ook in Oss en in de Schadewijk blijft het een jaarlijks terugkerend probleem. Steeds meer ouders halen of brengen hun kinderen met de auto. Omdat het aantal parkeerplaatsen vaak beperkt is, parkeren ouders hun auto “dubbel” en/of op de stoep, in de berm, op hoeken van straten en/of bij bushaltes. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties voor kinderen die op de fiets of lopend van en naar school gaan. Maar ook voor eventuele hulpdiensten die er moeilijk / niet door kunnen. 

Wijkagenten Roy van Sinten en Carlo van Erp: “Kinderen moeten de straat oversteken tussen de her en der geparkeerde auto’s en overzien door de auto’s niet meer goed of er verkeer aankomt. Ambulance, brandweer en politie kunnen er niet snel door en het overige verkeer wordt er ook vaak door gehinderd. Ook dat is onveilig.”

Veiligheid van anderen
Denk als ouder daarom niet alleen aan de veiligheid van uw kind, maar ook aan de veiligheid van anderen, adviseert de politie. “Parkeer altijd op een parkeerplaats”. Desnoods iets verder van de school vandaan. En woont u niet te ver weg, breng uw kind dan liever lopend of op de fiets als hiertoe de mogelijkheid is.”

Vanuit de scholen krijgen we met enige regelmaat klachten hierover. Indien de klachten aanhouden zijn we, samen met de handhavers van de gemeente, genoodzaakt om extra toezicht hierop te gaan houden. Voorkom dus een boete en houd rekening met elkaar en waar u uw voertuig parkeert.


Contactgegevens wijkagenten
Roy van Sinten en Carlo van Erp
Meldingen 0900-8844, spoed 112.
Twitter @WijkAg_Schadewk

Facebook www.facebook.com/wijkagenten.schadewijk