Toneelvereniging Internos repeteert voortaan in ons wijkcentrum

artikel-197

Toneelvereniging Internos is de oudste Osse toneelvereniging, opgericht in 1928. Al sinds eind jaren ’60 is Internos verbonden met Theater de Lievekamp. Jaarlijks worden daar twee voorstellingen op de planken gezet.

Al meer dan 20 jaar heeft Internos, met Ossenaar, Rob van Vliet als eigen schrijver en regisseur, de primeur van zijn toneelstukken die later op veel plaatsen elders in het land worden gespeeld.

Internos brengt ambachtelijk toneel naar het publiek van Oss en omstreken: komedies met een Osse inslag worden afgewisseld met drama- en familievoorstellingen waarin soms ook kinderen een prominente rol spelen.

We maken hierbij tevens graag gebruik van meer lokaal talent:

Scenograaf, Marcel Kranendonk, betrokken bij de vormgeving van een voorstelling. Ook hebben we in het verleden gebruik mogen maken van enkele talenten van dansschool Dimphy.

Het publiek van onze voorstellingen, bestaat voor het overgrote deel uit inwoners van Oss die op deze wijze kennis maken met het toneel en theater dat wordt gebracht in Oss. Dit alles in nauwe samenwerking met Theater De Lievekamp op het gebied van productie, promotie en technische ondersteuning.

De eerste voorstelling waarin je ons kunt zien spelen is de komedie Brabants Bonter. Deze wordt gespeeld in Theater de Lievekamp op zaterdagavond 8 oktober en zondagmiddag 9 oktober. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij De Lievekamp.

Dus wie weet…. Houdoe!