Toekomst Schadewijk opnieuw voer voor discussie

artikel-350

De toekomstvisie voor de Schadewijk en de sloop- en renovatieplannen werden donderdagavond opnieuw uitgebreid besproken door de Osse politiek. De meerderheid van de raad gaat akkoord met het bestemmingsplan voor het gebied Spoorlaan/Zwaluwstraat, maar er was wel weer veel discussie. 

Zes insprekers kwamen in het begin aan het woord met hun bedenkingen tegen onderdelen van de plannen. En veel van de bezwaren zijn inmiddels bekend. Want niet alle bewoners zitten te wachten op de sloop van hun woning en willen renovatie in plaats van nieuwbouw.

Lees het hele artikel op Dtv Nieuws. 

Is de Vogelwijk waardevol erfgoed? Gemeente heeft geen zin om daar, op de drempel van sloop, nog naar te kijken

Koppen roept de Osse gemeenteraad op om op zijn minst in kaart te brengen wat er aan bouwhistorische kwaliteit verloren gaat als een deel van de Vogelwijk plat gaat. ,,De erfgoeddiscussie is in dit geval helemaal niet gevoerd. En dat is vreemd, want de gemeente geeft zelf aan dat het hier gaat om ‘karakteristieke bebouwing’. De technische staat van de huizen is niet dusdanig slecht dat het niet anders kan dat ze moeten worden gesloopt. Waarom niet behouden en renoveren?” Hij voegt eraan toe dat met de sloop van de huizen ook de sociale structuur van de wijk verloren gaat.

Lees dit artikel verder op Brabants Dagblad.

De vergadering terugkijken? Het eerste deel kan via DEZE link. Klik op punt 5.1 zodat de video op het juiste onderwerp begint. Het tweede deel met de andere insprekers kun je HIER bekijken. Klik dan op punt 5.1.03.