Succesvolle eerste buurtwandeling door nieuwe Buurtraad

artikel-212

De nieuwe Buurtraad (voorheen de Wijkraad) heeft op 20 juni voor het eerst een buurtwandeling georganiseerd. Collega’s van de Gemeente, politie, Ons Welzijn, Brabant Wonen en Verdihuis hebben gewandeld door de Verzetsheldenbuurt II en hebben bewoners uitgenodigd mee te wandelen. Hoe beleven bewoners de buurt, wat kan beter, wat kan anders. Als we het samen oppakken kan er namelijk best veel. 

Zo’n 40 mensen hebben mee gelopen en onderweg hebben we zo’n 50 mensen gesproken die ook iets willen delen. Alle tips en klachten kun je vinden door op DEZE link te klikken. Samen met de bewoners gaan we aan de slag op dit op te pakken.

Wil je reageren, zet er dan het nummer bij wat in het linker rijtje staat. Reageren kan door een bericht te plaatsen op de Facebookgroep bij dit bericht. Andere optie is rechtstreeks mailen naar j.berendsen@oss.nl .

Samen volgen we zo de ontwikkelingen in de Verzetsheldenbuurt II .

Uitspraak van bewoners

'We zijn bereid om over bovenstaande punten mee te brainstormen om het verder uit te werken.
We kunnen niet alles zelf oppakken. Maar enkele punten wel. Zo zouden we wel mee kunnen helpen om bewoners uit een andere buurt te helpen bij het opzetten van een Whats-App buurtpreventie groep, deelname aan een buurtpreventieteam, organiseren van een rommelmarkt, flyers bezorgen en eventueel een bijdrage leveren aan ideeën van andere buurtbewoners'.

Ten slotte, wij vonden het een positieve bijeenkomst voor de buurt, en hebben ook een paar buurtbewoners gesproken waarvan we niet wisten dat zij deze betrokkenheid hebben. Wij denken dan ook dat een dergelijke bijeenkomst in de buurt meer betrokkenheid gaat geven wanneer dit vaker zal plaatsvinden.

Op 18 juli bezoeken we de verzetsheldenbuurt I . Meer hierover vind je HIER.