Startbijeenkomst meedenkteam Weidevogelwijk aardgasvrij

artikel-293
Maandagavond vond in het wijkcentrum de startbijeenkomst plaats met het Meedenkteam Weidevogelwijk Aardgasvrij en de gemeente Oss. Een bijeenkomst waarin de deelnemers kritisch waren, maar waarop de meesten na afloop tevreden terugkeken. 

Voor wie het nog niet wist; over een jaar of 8 á 10 gaat in de Schadewijk de gaskraan dicht. Dat betekent dat we onze huizen en (douche)water op een andere manier gaan verwarmen. Ook gaan we elektrisch koken. Dat duurt dus nog ff, maar belangrijk dat we ons daar nu al op voorbereiden. Daarom vinden de komende maanden meerdere bijeenkomsten plaats. Hierin delen de leden van het meedenkteam hun ideeën over hoe we in de Weidevogelwijk het beste van het aardgas af kunnen. Stap-voor-stap leidt dit tot een warmteoplossing waar de meerderheid het mee eens is. Deze oplossing nemen we mee in een advies aan de gemeenteraad. Want die beslist. 

Belangrijke tip die het meedenkteam alvast aan de gemeente meegaf: ‘Zorg dat de mensen het kunnen betalen’. 

Tot slot: de Weidevogelwijk is de eerste buurt van de Schadewijk waarvoor de gemeente een meedenkteam heeft opgericht. Met de andere zes buurten van de Schadewijk, gaat de gemeente later in gesprek. Als het zover is, dan volgt meer informatie. 

Wil je meer weten over aardgasvrij wonen? Kijk dan op www.oss.nl/aardgasvrij.