Opening (tijdelijk) voetbalveldje

artikel-210

Op woensdagmiddag 22 juni werd aan De Rode Draad een tijdelijk voetbalveldje in gebruik genomen. Deze middag werd feestelijk ingeluid met wat slingers, snoep, ranja, waterspelletjes en uiteraard werd er ook gevoetbald.

Dit veld is tijdelijk omgedoopt tot voetbalveld omdat bewoners aan de Gripper sinds maart 2021 bezig zijn met een (natuur)speeltuin in hun straat. Dit initiatief werd via Mijn Buurt Oss ingediend waarna een vertegenwoordiger van gemeente Oss ermee aan de slag is gegaan. Voorheen konden kinderen voetballen op de plek waar nu woningen zijn gebouwd. Sindsdien konden ze hiervoor nergens meer terecht in de buurt. Ook dit huidige veldje zal straks verdwijnen in verband met de plannen van het terrein van D’n Toei en Lucaya.

Om de veiligheid te garanderen is aan het eind van het veld een afrastering geplaatst zodat de bal niet zomaar de Bram vd Berghstraat kan opschieten. Een bocht waar veel autoverkeer voorbij komt.


Inmiddels is de aanvraag voor de natuurspeeltuin in gang gezet en is het wachten op een besluit van een fonds. Een deel van de financiering zal via fondsen gewerfd moeten worden. Een ander deel wordt door de gemeente gefinancierd. Plannen voor dit soort speelgelegenheden worden niet altijd door iedereen gewaardeerd. Het kan soms tot geluidsoverlast leiden in een buurt waar de woningen vlak tegenover elkaar staan. Het geluid weerkaatst dan via de muren. Voor de nieuwe speeltuin wordt dan ook gezocht naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. 

Het interview wat we in 2021 hadden kun je hier terugkijken: https://youtu.be/HjCoBkRb0P8 

Mijn Buurt Oss is een website waar bewoners en de gemeente samenwerken om jouw buurt te verbeteren. Ook vind je hier informatie over de werkzaamheden buiten op straat.