Nieuwe wijkprofessionals actief

artikel-335

Wijkcoördinator
Mijn naam is Sandra de Veer, ik ben per 1 maart 2024 de nieuwe wijkcoördinator voor de Schadewijk. Ik ben in dienst van de Gemeente Oss. Samen met de wijkraad, in de Schadewijk vertegenwoordigd als BOTS (Bewoners Overleg Team Schadewijk) en beroepskrachten ben ik betrokken bij de meest uiteenlopende onderwerpen die voor de inwoners van de Schadewijk van belang zijn. Belangrijk is bij al deze ontwikkelingen betrokken te zijn en verbinding te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewonersinitiatieven, voorzieningen, plannen en projecten van de gemeente etc.

Kennis maken
Op dit moment ben ik druk met kennismaken met bewoners en organisaties in de Schadewijk en natuurlijk met de beroepskrachten uit de wijk en mijn nieuwe collega’s van de gemeente Oss. Ik vind het belangrijk dat ik weet, wie waarmee bezig is en samen de verbinding maken. Ik ben iemand die graag in de wijk is en betrokken is met de bewoner. Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft en speelt in de wijk, zodat we samen voor een fijne, veilige en leefbare wijk kunnen zorgen.

Persoonlijk
Ik ben 40 jaar oud en woon in Nistelrode. Ik woon daar samen met mijn vriend en 2 zoontjes, een heerlijk jongensgezin waar ik mijn energie wel in kwijt kan. Verder doe ik graag mountainbiken, tennissen en sta ik graag langs de lijn bij voetbalwedstrijden van mijn zoontjes. Hiervoor heb ik 22 jaar bij de politie gewerkt, waarvan de laatste 7 jaar in Oss. Ik ben in Oss gestart als wijkagent in de Ruwaard en vervolgens in CKM. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in combinatie met wat meer rust en regelmaat voor mij en mijn gezin. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe functie mij goed past en heb enorm zin om in de Schadewijk aan de slag te gaan.

Contact
Ik ben een korte verbindingslijn naar de gemeente; ik ben er dan ook voor alle inwoners van de Schadewijk. Dus heeft u een goed idee, een vraag of wilt u met mij kennis maken? Dan hoor ik graag van u! Ik ben bereikbaar via het centrale nummer 14 0412 of s.de.veer@oss.nl
Ook ben ik regelmatig aanwezig in wijkcentrum Schadewijk.

________

Even voorstellen:
Vanaf 1 maart ben ik aan de slag als jongerenwerker in de Schadewijk. Mijn naam is Simon Leijen, ben 31 jaar en heb de afgelopen 9 jaar gewerkt als jeugdwerker in verschillende wijken in Eindhoven. Zelf ben ik ook in Oss geboren maar heb bijna heel mijn leven in Heesch gewoond.

Als jongerenwerker ben ik coach en vertrouwenspersoon voor jongeren in hun eigen leefomgeving. Van het ondersteunen en begeleiden van jongeren haal ik veel energie uit. Ik ben echt een verbinder en hoop dan ook echt een sleutelfiguur in de wijk te worden.

De komende tijd hoop ik veel jongeren en buurtbewoners leren kennen. Kennen en gekend worden is cruciaal. Op die manier kan ik mensen verbinden, soms mensen verder op weg helpen en vooral in hun kracht zetten. Dus zie je me lopen in de wijk, tik me dan gerust aan!

Groetjes, en hopelijk tot snel!

Simon Leijen, Jongerenwerker bij Ons Welzijn.
06-47248080

__________

Opbouwwerkers
Als opbouwwerkers zijn wij er voor alle inwoners van Schadewijk. Wij ondersteunen bij het verbinden van mensen en organiseren van activiteiten.

Twijfel je ergens over, heb je een idee voor een activiteit of wil je even jouw verhaal delen en weet je niet goed waar je terecht kan met je vraag? Dan mag je ons daarvoor benaderen.

We zullen zoveel als mogelijk in de wijk aanwezig zijn; hopelijk ontmoeten we elkaar. Jullie mogen ons altijd rechtstreeks bellen, appen of mailen. Geen vraag is raar.

Yvonne  06-30329554
Yvonne.oppers@ons-welzijn.nl

Karen 06-83510946
Karen.falke@ons-welzijn.nl