MikMakkers winnen vier awards voor duurzaamheid

artikel-320

Op 22 januari 2024 zijn in Zeist de Awards voor Duurzaamheid uitgereikt door de vakjury. Doel van deze verkiezing is om een podium te bieden voor uitblinkers op het gebied van duurzaamheid. De MikMakkers vielen maar liefst in vier categorieën in de prijzen, een hele mooie waardering voor het werk wat ze doen.

'We zijn supertrots op alle kleine en grote MikMakkers'.

Wat is MikMak?
MikMak is een bruisende club voor kinderen in de basisschoolleeftijdZe ruimen zwerfafval op en houden zo hun buurt schoon. Er zijn al bijna drieduizend MikMakkers. En doordat ze vaak met vriendjes en vriendinnetjes in actie zijn, is de club eigenlijk nog veel groter. Samen maken ze echt een verschil.

Leren over (zwerf)afval en hergebruik
MikMakkers ontvangen een starterspakket met alle materialen die nodig zijn om zwerfafval op te ruimen. Ook ontvangen ze vier keer per jaar een clubblad. Hierin lezen (en leren) ze van alles over zwerfafval, maar ook over afval in het algemeen, recycling en hergebruik. Lid worden is gratis.

MikMakkers als voorbeelden
Natuurlijk zijn we supertrots en blij met het winnen van de prijzen. We hopen dat de MikMakkers anderen inspireren om de wereld een stukje schoner te maken. Dat kan op vele manieren, dit bleek wel uit alle initiatieven die we in Zeist voorbij zagen komen. Of het nu gaat om het opruimen van zwerfafval, het hergebruiken van planten, bloemen of textiel, je inzetten voor de rechten van de natuur of het aanbieden van duurzame vakanties. Ieders inzet, groot of klein telt!

Meer informatie over de MikMakkers vind je op onze website: https://www.mikmakkers.nl/

Foto: 'Awards voor Duurzaamheid'.