Meedenkteam Weidevogelwijk Aardgasvrij zet eerste stap richting mogelijke warmteoplossing

artikel-309
Afgelopen maandag kwamen het Meedenkteam Weidevogelwijk Aardgasvrij en de gemeente voor de vijfde keer bij elkaar. Ze hebben een belangrijke eerste stap gezet richting een mogelijke nieuwe warmteoplossing voor deze buurt.

Zoals je eerder op deze Facebookpagina kon lezen, kan de Weidevogelwijk op elf manieren van het gas af. Dit noemen we warmteoplossingen. Elke oplossing heeft voordelen en nadelen. De een is duurder of goedkoper dan de andere. Bij sommige oplossingen moet je je huis meer of minder isoleren. En bij andere kost het weer meer ruimte in huis of liggen er juist weer pijpen in de straat. Elke warmteoplossing is uiteindelijk beoordeeld op 27 van dit soort kenmerken. 

Om het meedenkteam overzicht te bieden, zijn de elf warmteoplossingen en 27 kenmerken in een tabel gezet. Afgelopen maandag mochten de meedenkers hun top-10 aan kenmerken samenstellen. Dit door hen tien stickertjes te laten plakken bij díe kenmerken die zij het belangrijkste vinden (zie foto). Mogelijk blijven daardoor enkele warmteoplossingen over. En vallen er enkele af. 

Het zal jullie niet verbazen; de investeringskosten voor de inwoners zijn voor de meedenkers het belangrijkste kenmerk! De meedenkers zien daar toch wel tegenop. Daarnaast zijn er nog een stuk of tien andere kenmerken die zij belangrijk vinden. Wat dit betekent zet de gemeente de komende weken op een rij. Op maandag 11 december komt het meedenkteam weer bij elkaar. Misschien kunnen ze dan al tot twee of drie oplossingen komen die de gemeente verder laat onderzoeken. 

De Weidevogelwijk is de eerste buurt van de Schadewijk waarvoor de gemeente een meedenkteam heeft opgericht. Met de andere zes buurten van de Schadewijk gaat de gemeente later in gesprek. Wil je zelf al meer weten over aardgasvrij wonen? Kijk dan op www.oss.nl/aardgasvrij .