Zondag 2 april openbare kunstroute 'Jan Cunen blijft slapen' in de wijk

artikel-252

Op zondag 2 april organiseert Museum Jan Cunen een kunstroute in de Schadewijk in Oss. De route is onderdeel van het meerjarenproject Jan Cunen blijft slapen: een samenwerking tussen het museum en lokale partners, met in de hoofdrol de Osse collectie van Museum Jan Cunen. Echte kunstwerken, die normaal gesproken alleen in het museum zijn te zien, verlaten tijdelijk hun vaste stek om te gaan logeren in een huiskamer in de buurt. Omdat meerdere buurtbewoners deelnemen ontstaat er spontaan een kunstroute waarbij op de derde dag iedereen welkom is om te komen kijken. Op deze manier kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met de stadscollectie van Oss.

Afgelopen tijd waren medewerkers van Museum Jan Cunen regelmatig te vinden in het wijkcentrum de Schadewijk. Daar werden buurtbewoners geïnformeerd over dit project en kon men zich aanmelden om mee te doen. Vanuit deze persoonlijke ontmoetingen zijn veel enthousiaste aanmeldingen gekomen en is het mogelijk gemaakt om dit tweede logeerweekend in Oss te realiseren.

Op vrijdag 31 maart worden de kunstwerken op de deelnemende adressen door museummedewerkers vakkundig geïnstalleerd. Op zaterdag 1 april kan elk gastgezin in eigen huis genieten van het kunstwerk en op zondag 2 april is de openbare kunstroute in de buurt. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.00 en 16:00 uur de diverse kunstwerken te komen bekijken. Op alle deelnemende adressen zijn er routeflyers beschikbaar en wordt gezorgd voor koffie en wat lekkers.

Wanneer: zondag 2 april
Startlocatie: wijkcentrum Schadewijk
Tijd: 13.00 - 16.00 uur.

-----------------------------------------------------------

Jan Cunen is op zoek naar een nieuw logeeradres in 2024.

Vind je Jan Cunen blijft slapen een leuk project voor jouw straat, wijk of buurt? Wil je volgend jaar ook, samen met je buren, kans maken op een logeerpartij van echte kunstwerken in jullie straat? Meld je dan nu aan voor de derde editie in 2024! Meer informatie of aanmelden bij Lisette Aarnink, via: lisetteaarnink@museumjancunen.nl .

- Klik op de flyer voor vergroting.