Halloween in de Schadewijk (foto's)

artikel-301

Dinsdag 31 oktober is het officieel Halloween, maar dit weekend werd je in de wijk al de stuipen op het lijf gejaagd. Wanneer je zaterdagavond door de wijk liep kwam je zomaar Freddy Krueger, vampiers en enkele andere verklede mensen tegen. 

In heel Oss werd zaterdag Halloween gevierd. Wijkcentrum Schadewijk werd zoals ieder jaar weer omgetoverd tot horror house. Dit jaar thema 'Sprookjes'. Als hoogtepunt is er het doolhof door de gymzaal. Verder kon je er terecht in een spiegelkamer en werden de bezoekers tussendoor vermaakt door mysterieuze dansers van dansstudio Ro-Lo. 

Lees verder onder de foto's.

Verderop in de wijk deden vele adressen mee met de Pompoenenjacht. Diverse huizen waren in de gelegenheid voorzien van Halloween versieringen waar kinderen dan terecht konden voor snoepjes. In de Condorstraat deden zelfs negen adressen mee en dit zorgde voor een gezellige drukte in de straat. Een van de deelnemers was Ramona.

Als Amerika-gek is ze dus ook helemaal fan van Halloween: "Er is ooit één adres mee begonnen en dit jaar hebben we het in de groep gegooid of er meer mensen mee wilden doen. En je ziet het! Hopelijk doen er volgend jaar nog meer mensen mee". 

Naast de versieringen die mensen gekocht hebben, hebben kinderen uit de straat ook van alles zelf gemaakt. De voorbereidingen bij Ramona vind eigenlijk het hele jaar al plaats: "Gedurende het jaar kom je van alles tegen wat je dan koopt voor Halloween. Het leukste vind ik toch wel die hangende spookjes boven de straat". De bezoekers zijn in ieder geval bijzonder positief.

Lees verder onder de foto's. 

 De spookjes van Mariska in de Condorstraat. 

Overige versierde huizen in de Condorstraat (onder). 

In de Adelaar is het huis van Mariska als enige versierd. "Helaas zijn wij de enige. De anderen in dit blok hadden er zelf niet zo'n behoefte aan. We hebben daarom wel wat bordjes opgehangen zodat mensen de route naar ons huis zouden vinden". Hun carport was voor deze gelegenheid perfect om een donkere kamer van te maken. Met als hoogtepunt een clown die mensen achterna ging met een kettingzaag. "Behalve bij de kleintjes, die laten we natuurlijk niet zo schrikken". De mooiste versiering vind Mariska toch wel de poster van The Nun, de gelijknamige horrorfilm. 

In de Landweerstraat-Noord kwamen we bij het huis van Patrick en zijn gezin. Verkleed als Freddy Krueger liep hij zelf ook af en toe door de buurt. Hij heeft niet persé iets met Halloween, maar vind het vooral leuk voor de kinderen om eraan mee te doen. "Leuk om de kinderen een beetje bang te maken en ze te verblijden met snoepjes. Ik heb een jaar zelf rondgelopen, maar ik vind het leuker om zelf mee te doen als deelnemer. Het mooie van deze avond is het kletsen met buurtgenoten. Je komt mensen tegen waarvan je niet wist dat ze bij je om de hoek wonen. De saamhorigheid op zo'n avond is wel groot ja". 

Lees verder onder de foto's. 

Patrick op de foto met twee bezoekers, Maike en Boris.

De zoon van Patrick (met kapmes) op de foto met bezoekers (onder). 

Aan de Dr. Hoebenstraat troffen we een partytent aan. Bewoners van de Lief & Leedstraten, waaronder de Johannes Poststraat, Kapelaan Nausstraat, Iman van den Boschstraat en de Dr. Hoebenstraat hebben gezamenlijk meegewerkt hieraan.