Energie besparen in aanloop van de Week van het Geld

artikel-179

Van 28 maart t/m 1 april is het de week van het geld. Met energie sparen bespaar je ook geld. Daarom hebben Oss Schakelt Door en Samen Slimmer met Geld drie rekensommen voor je gedaan. Je lampen, je wasmachine en je douche.

Samen rekenen

Passen deze sommen niet bij jou? Of wil je meer besparen? Er zijn meer plekken in huis waar je energie en dus geld kunt besparen. Plan een keukentafelgesprek met een energiecoach, dan bekijken jullie samen je hele huis. Aan je eigen keukentafel! Plan je een afspraak in maart 2022? Dan maak je kans op het Osse Monopolyspel.

Met ledverlichting kun je ruim €50,- per jaar besparen

Gloeilampen zijn bijna nier meer te koop, maar er in een gemiddelde Nederlands huishouden nog 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen*. Als je die vervangt bespaar je ruim €50,- aan energiekosten (prijspeil 2021). Ook lampen die het nog doen, kun je dus beter vervangen.

Je kunt bijna €40,- per 100 wasbeurten besparen

Per 1 maart 2021 zijn er nieuwe energielabels voor wasmachines. A t/m G. Het verschil tussen A en G is bijna 40 euro per 100 wasbeurten!*

Bespaar 70 euro met 5 minuten douchen

Warm water kost per jaar alleen aan gas al € 315,-.* Gebruik de helft minder en je bespaart dus €150,-. Alleen met 5 minuten douchen in plaats van het gemiddelde van 9 minuten , bespaar je al €70,-! 

Meer weten?
Volg @ossschakeltdoor en @samenslimmermetgeld voor meer tips om geld en energie te besparen.

Bekijk de actie van deze maand op: www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender

*bron Milieu Centraal