De Osse schaakvereniging daagt je uit! Kom simultaan schaken bij Museum Jan Cunen, iedereen is welkom.

artikel-340

Op zaterdag 25 mei organiseert Museum Jan Cunen een bijzonder schaakevenement in de trouwzaal, geschikt voor jong en oud. Geïnspireerd door de passie van kunstenaar Witsen en zijn vrienden voor het schaakspel, brengt het museum liefhebbers én beginners samen voor een dag boordevol schaakplezier.

De Osse Schaakvereniging neemt de uitdaging aan om te spelen tegen 20 deelnemers, verdeeld over twee groepen. De eerste meester zal de strijd aangaan tegen volwassenen, terwijl de tweede meester de kans krijgt om te spelen tegen jongeren. Ongeacht je ervaring met schaken, iedereen is welkom om mee te doen. 

Internationaal meester Herman Grooten zal de simultaanuitdaging aangaan met de volwassenen. Als gerenommeerd schaaktrainer uit Brabant staat Herman bekend om zijn vele publicaties en expertise. Lorena, de nummer 1 schaakster van El Salvador bij de vrouwen, zal haar talent en ervaring inzetten om de jonge schakers te inspireren. Deze samenwerking markeert op feestelijke wijze het 80-jarig bestaan van de Osse schaakvereniging.

Heb je altijd al gedroomd om tegen een meester te spelen? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor dit leuke evenement. Het simultaan schaken is op zaterdag 25 mei in de trouwzaal van Museum Jan Cunen. De volwassenen starten om 11.00 uur en de jeugd speelt vanaf 14.00 uur. Zorg ervoor dat je een plekje reserveert door een e-mail te sturen naar info@museumjancunen.nl

Let op! Meedoen is gratis, maar je moet wel een entreeticket hebben voor toegang tot het museum. Zijn deze entreekosten een drempel om deel te nemen? Neem dan vooral even contact op met het museum.