De Kerst kan bij Felicia niet vroeg genoeg beginnen

artikel-311

Terwijl de meeste mensen wachten tot Sinterklaas Nederland weer heeft verlaten, kan de Kerst voor Felicia niet vroeg genoeg beginnen.

Het liefst zou ze de Kerstboom al in september optuigen, maar dat vind haar vriend toch niet zo’n goed idee. Daarom hebben ze afgesproken dat de boom eind oktober gezet mag worden. Inmiddels is het appartement van Felicia en haar vriend al in Kerstsfeer.

Dat Kerst al vanaf jonge leeftijd een rol speelt in het leven van Felicia is wel duidelijk als blijkt dat ze op 1e Kerstdag jarig is. Als kind vond ze het altijd fijn bij opa en oma die twee antieke Kermisattracties thuis hadden staan. Deze staan inmiddels tussen alle andere Kersthuisjes die Felicia in de loop der jaren heeft aangeschaft.

“Ik begin altijd met de opbouw van het Kerstdorp. Daar ben ik dan een hele weekend mee bezig. En het weekend erop wordt de boom opgetuigd. Ik ben daar echt een Pietje Precies in, dus ik bouw het graag zelf op”.

In de boom vind je allerlei bijzondere hangers met als thema Winter Wonderland: “Vooraan, het meest zichtbare zijn de speciale hangers, waaronder die ik van mijn moeder en van mijn zusje heb gekregen. Ik heb er ook uit Italië waar ik dan weer vakantieherinneringen aan heb”.

Het Kerstdorp bestaat uit allerlei verschillende huisjes en scènes. Waaronder de antieke Kermisattracties van haar grootouders. Er zitten wat huisjes bij wat past bij hun eigen interesses. Te denken aan een sushitent of autogarage.

Felicia vind Kerst altijd heel fijn om dan bij elkaar te zijn. Dit keer wellicht wat spannend, want dan komt haar schoonfamilie op bezoek. Daar zitten dit keer wat kleine kinderen tussen en die zullen haar Kerstversieringen uiteraard interessant vinden!