30 juni: Dag van de DigiD

artikel-273

Op vrijdag 30 juni is de Dag van DigiD. Het is een gratis evenement waar inwoners van Oss hulp krijgen bij het aanvragen van DigiD, voor zichzelf of voor een ander. De Dag van de DigiD is in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss. Iedereen kan tussen 10 en 17 uur binnenlopen voor informatie en oefenen. Aanvragen van DigiD kan tot 16 uur.

Wethouder Jacco Peter Hooiveld: ‘Je hebt DigiD steeds vaker nodig, je kunt er mee laten zien wie je bent als je op internet iets regelt. Bijvoorbeeld als je een afspraak wilt maken met de gemeente of als je een toeslag wilt aanvragen. Maar veel mensen vinden DigiD moeilijk. Daarom ben ik blij met dit initiatief. Het wordt een gezellige dag waar mensen van DigiD samen met ONS Welzijn, Bibliotheek Oss en gemeente Oss klaar staan om te helpen. Je aanvraag wordt meteen afgehandeld. Dat maakt de Dag van de DigiD in Oss echt uniek.’

Aanvragen van DigiD

Op de dag van de DigiD helpen we je om DigiD aan te vragen. Natuurlijk doen we dat veilig. Er kan niemand meekijken en we kijken ook niet in jouw persoonlijke gegevens. Neem jouw identiteitsbewijs mee. Heb je een mobiele telefoon? Dan is het handig als je die ook meeneemt.

De aanvraag duurt ongeveer 20 minuten. Zijn er geen bijzonderheden? Dan heb je na 20 minuten jouw DigiD. Zijn er wel bijzonderheden? Bijvoorbeeld omdat het adres niet klopt? Dan maken we een persoonlijke afspraak om je op een ander moment verder te helpen.

Ben je mantelzorger en wil je iemand helpen om DigiD aan te vragen? Kom dan samen naar de Dag van de DigiD.

Dit moet je meenemen:

  • Je moet allebei een geldig identiteisbewijs meenemen
  • Een van jullie moet een telefoon meenemen 


Informatiemarkt en oefenen

Op de informatiemarkt op de Dag van de DigiD zie je wat je allemaal kunt doen met DigiD. Je kunt er ook oefenen met DigiD.

  • Inloggen met DigiD
  • DigiD app gebruiken
  • DigiD en het patiëntenportaal
  • DigiD en gemeente Oss (berichtenbox)
  • DigiD en belasting


Op de Dag van de DigiD maak je kennis met acteurs van Helder Theater. Leerlingen van het Koning Willem I college serveren een toepasselijk hapje. De koffie en thee is gratis.

Wie organiseren de Dag van de DigiD?

Gemeente Oss, ONS Welzijn en het Informatiepunt Digitale Overheid (Bibliotheek Oss) organiseren de Dag van de DigiD. Wij werken daarvoor samen met DigiD (Logius), Gebruiker Centraal en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer informatie over de Dag van de DigiD staat op de www.oss.nl/DagvandeDigiD